Vi söker en redovisningsekonom, som inte är som alla andra!

”Dina bästa skills tillsammans med våra, kan bli magi.”

Är du sugen på att anta utmaningen?

Om Hem1

Hem1 är ett företag med en spännande historia som nu står inför en förändringsresa, där vi nu lägger grunden för vårt framtida arbete. Hos oss får du vara en del av denna förändringsresa och få vara med och förverkliga inte bara våra kunders husdrömmar utan även den nya verksamheten. Som redovisningschef på Hem1 kommer du ansvara för att ekonomiskuppföljning av alla våra kunders husresa. Du kommer utmanas med att ha ansvar för bolagets totala redovisning. Har du arbetat som ekonomiansvarig på ett producerande bolag där du arbetat med stora delar av företagets ekonomiska redovisning? Då är du som klippt och skuren för denna tjänst!

Hem1 har skapat drömhus åt nöjda kunder i över 20 år. Vi tänker annorlunda när vi bygger hus. Inget hus är det andra likt och de är alla ritade utifrån husdrömmar, byggda i vår egen fabrik med kärlek till äkta hantverk i varje detalj. Genom att erbjuda totalentreprenad tar vi hand om hela processen åt våra kunder. Vårt arbete bygger mycket på förtroende mellan kund och Hem1 som vi sedan förvaltar genom att alltid utgå från kundens behov och sätt att leva, intressen och smak när drömhuset växer fram. Vi eftersträvar en nära relation till alla våra kunder. Det är så vi blir personliga och närvarande!

Hem1 är en del av Teqnionkoncernen som idag består av 24 dotterbolag och köper ca 3-7 nya dotterbolag per år. Teqnion erbjuder genom sina dotterbolag ledande produkter och specialistkompetens inom utvalda marknadsnischer. Teqnions affärsidé är att bygga en diversifierad företagsgrupp genom att förvärva kvalitetsbolag med gynnsamma framtidsutsikter. De förvärvade dotterbolagen fortsätter att agera och drivas självständigt. I denna tjänst, som redovisningschef på Hem1, kommer du vara ansvarig för den ekonomiska redovisningen fullt, men du kommer aldrig behöva känna dig ensam. Du kommer ha 23 kollegor i systerbolagen samt en redovisningschef på Teqnion som man kan ta hjälp av vid frågor och funderingar.

Befattningsbeskrivning:

Brinner du för redovisning, älskar hantverket och önskar jobba i ett mindre företag med lokal förankring då är det här jobbet för dig.

Idag är det vår redovisningschef som axlar denna roll fullt ut, hen har valt att gå vidare till andra utmaningar. Din första uppgift kommer vara att ta rygg på nuvarande redovisningschef och efter en kort överlämning så kommer du vara ansvarig fullt ut. Låter det spännande och skrämmande på samma gång, bra du är du rätt för jobbet. Brist på arbete är det inte, det är bara att on-boarda och ta för sig. Framåt och uppåt ska vi, hänga med!

Dina konkreta arbetsuppgifter

 • Löpande bokföring
 • Leverantörs- och kundreskontra
 • Periodiseringar
 • Avstämningar
 • Valutauppdatering
 • Anläggningsregister
 • Avskrivningar
 • Månadsbokslut och rapportering
 • Statistik
 • Inköp
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Årsredovisning
 • Lagerhantering
 • Utveckla vårt bolags ekonomirutiner.
 • Projektledarna har Budget- och resultatansvar för sina projekt. Din uppgift kommer vara att följa upp projektledarna på detta. Det handlar om att följa upp ursprungskalkylen mot verkligt utfall och uppdatera prognosen i vårt ekonomisystem systematiskt.
 • På Hem1 använder vi oss av vinstavräkning; det betyder att intäkten lyfts in på resultaträkningen löpande enligt en bestämd procentuellandel (som blivit förutbestämd i ursprungskalkylen för varje projekt) av kostnaderna för projektet. Detta sker löpande under projektets färdigställandegrad och denna process kommer vara en stor del av dina arbetsuppgifter.

 

Dina egenskaper och färdigheter

Du är trygg i dina kunskaper men har en hunger efter att vilja lära mer. Du kan både vara drivande och sätta tydliga krav, likväl som du har en prestigelöshet och en ödmjukhet i ditt arbetssätt. Siffror, struktur och att ha koll är dina främsta drivkrafter och du motiveras av att belysa utvecklingsområden för att öka lönsamheten inom bolaget och du tvekar inte att dela med dig av dina upptäckter till dina kollegor.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. Slutligen är du systematisk och orädd för att lära dig arbeta med nya utmaningar. Vi tror inte att du behöver kunna allt från första dagen, men du ska vilja lära dig och axla rollen fullt ut själv efter en kort tid. Excel är för dig ett vant verktyg. Erfarenhet av byggbranschen är meriterande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, start omgående eller enligt överenskommelse.

Ort

Karlskrona/Kallinge.

Kontaktuppgifter och ansökan

Ansökningar hanteras löpande. Ansök genom att skicka in ditt CV och personliga brev till klas@hem1.se eller börja med att slå en signal till 073-3002476.

Låter det intressant?

Frågor eller funderingar om jobbet? Kontakta Klas på klas@hem1.se eller slå en signal till 073-3002476. 

Ansök nu

Frågor eller funderingar om jobbet? Klas på klas@hem1.se eller slå en signal till 073-3002476. Ansökningar hanteras löpande.