Sex moderna ladhus byggs i Kalmar

april 29, 2021

Det har de sex ladhus, som är Hem1:s bidrag till den nya stadsdelen Karlssons äng. Kanske kan det här lilla kvarteret bli en tidstypisk årsring i Kalmars framtida stadsbyggnadshistoria.

Karakteristiskt för våra ladhus på Silkesvägen i Kalmar: genomtänkt färgsättning i svart, rött och järnvitriol, stramt formspråk utan takutsprång.

Varje ladhus har en boarea om 141 kvm, fördelat på två plan. På entréplanet med dess generösa ytor ryms mycket umgänge i vardag och till fest. Behövs ett mer avskilt rum för lek (slipp legobitar under fötterna!), för egna firman eller som ett extra sovrum? Planlösningen är redan anpassad för det.

“De stora dubbelfönstren och pardörrarna ger en exklusiv kontakt med trädgården.”

Den rejäla klädkammaren, badrummets stora takfönster – för att inte tala om de tre sovrummen: det andra planet erbjuder mycket.

Tvättstugan är riktigt bra planerad med möjlighet till mycket bra förvaring, och groventrén är separerad från tvättdel (inga blöta skor i tvättstugan!). Lägg märke till förrådet under trappan – här finns husets teknikutrustning och ännu mer utrymmen för förvaring.

Ladhusens fönster är något utöver det vanliga: de stora dubbelfönsterna och pardörrarna ger en exklusiv kontakt med trädgården. Lägg märke till siktlinjen, som går mellan gavlarnas båda fönster!

Ekonomin i ladhusen är mycket bra: de är energieffektiva och välplanerade. Hela köpet av huset är tryggt: Hem1 står för totalentreprenaden och villatomten ingår i affären.

Här finns mer fakta och bilder! Fastighetsbyrån Karlssons äng