Husresan

En längtan tillbaka till Åhus fick Lisa och Fredrik att börja leta hus i området. Rätt snabbt insåg de att de inte kunde få precis det de ville ha utan att kompromissa med sina önskemål. Då vände de istället blicken mot att hitta en tomt att bygga på. Och efter en hel del sökande lyckades de hitta sin drömtomt. Nu saknades bara ett hus.

Husfakta

Boyta: 143 kvm

Unikt: Glasdörr från badrummet ut till poolen.

Hem till Åhus – Följ med på Lisa och Fredriks husresa

– Vi ville tillbaka till Åhus där vi har familj, vänner och där jag dessutom har vuxit upp. Det är en fantastisk plats att bo på, speciellt på sommaren. Det är också en perfekt plats för barnen Max och My att växa upp på. Nära hav, bad, aktiviteter och så cykelavstånd till mysiga restauranger. Det är så vi vill leva och bo, säger Lisa.

– Valet föll ganska snabbt på Hem1. Vi tittade på flera husleverantörer men insåg att deras modeller inte passade oss och att det var alldeles för dyrt att ändra i ritningarna. Hos Hem1 kunde vi dock få exakt det vi ville
ha, fortsätter Lisa.

– Ja, det första mötet med säljaren var riktigt bra. Vi kände att vi hade träffat rätt och att Hem1:s sätt att tänka stämde överens med vårt. Därefter träffade vi arkitekten ute på plats på tomten och gjorde en ordentlig genomgång av våra behov. Behovsanalysen med arkitekten var väldigt bra upplagd och fick oss att tänka på helheten och känslan vi ville få med vårt hus, inte bara antal rum. Hon förstod precis vad vi ville ha. Sedan följde ett par veckor innan vi fick se de första ritningarna. Presentationen var helt fantastisk. Det var verkligen vårt hus och de hade lyckats pricka in varenda detalj vi pratat om. Det presenterades dessutom på ett väldigt tydligt sätt med både ritningar och digitalt i 3D. Vi gjorde bara ett par små ändringar, sedan var det perfekt och Hem1 kunde ta fram en kostnadskalkyl för hela huset, berättar Fredrik.

 

Vi kände att vi hade hittat rätt och att Hem1:s sätt att tänka stämde överens med vårt.

Personer kollar på ritningar

Huset kommer blir precis som vi vill ha det.

– Jag tycker kalkylen var tydlig och lätt att förstå. Tekniska detaljer förklarades och det kändes extra skönt att veta att det var en totalentreprenad och att få en projektledare som följde oss hela vägen genom byggprocessen. Det gav en extra trygghet. De tog ju dessutom hand om hela bygglovsprocessen och det var skönt att veta att det hanterades professionellt. Bra kommunikation är också viktigt i ett sådant här projekt. Hem1:s projektledare höll ordning och reda och svarade på alla våra frågor. Det var skönt att veta att projektledaren fanns till för oss och att bara behöva ha en kontakt för alla frågor. Vi gjorde dessutom regelbundna avstämningar på plats på byggplatsen, fortsätter Fredrik.

Presentationen var helt fantastisk. Det var verkligen vårt hus och de hade lyckats pricka in varenda detalj.

– Det känns som om vårt hus kommer att bli precis som vi vill ha det. Pricken över i var den hjälp vi fick av Hem1:s inredare som hjälpte oss att skapa en skön helhetskänsla i huset. Vi har fått det vi vill ha och jag måste erkänna att det kom några tårar av lycka när stommarna restes och huset började ta form. Då förstod vi att det här verkligen var vårt nya hem där vi ska bo och leva med våra barn, avslutar Lisa.

Bildgalleri